Home / Savjeti / Koristite li i vi flašicu za vodu nekoliko puta? Pročitajte ovo i razmislite hoćete li je opet napuniti

Koristite li i vi flašicu za vodu nekoliko puta? Pročitajte ovo i razmislite hoćete li je opet napuniti

NEDAVNO istraživanje pokazalo je kako ponovo punjena plastična flašica sadrži više bakterija nego wc šolja u prosečnom domu.

Naravno, nije to prvo istraživanje koje je pokazalo takve rezultate, a velika studija pokazala je kako prosečna ponovo punjena plastična flašica sadrži gotovo 300.000 jedinica bakterija (koje formiraju kolonije) po cm2, što je više od prosečnog doma u Velikoj Britaniji gde je i sprovedeno istraživanje. Prošle godine Britanci su popili 2,8 milijardi litara vode iz plastičnih ambalaža.

“Voda na rubu bočice je savršeno, toplo mesto za razmnožavanje bakterija”, objasnila je Edži Mekkenzi – stručnjak, piše “The Sun”.

Ako ste slabijeg imuniteta, bakterije bi na vaše zdravlje mogle da deluju još kobnije jer bi mogao da vas pogodi proliv i grčevi u želucu. Plasitčne boce većina stručnjaka preporučuje da se koriste samo jednokratno, a vodu radije držite u staklenim.
.zabavno24h.com

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *